Myslivost
Předmět pro studenty 1. - 5. ročníku.
Lektor:
Anotace:
- Zvěřina - zdravý produkt z přírody
- Přídatní látky „E-čka“ ve výrobcích ze zvěřiny
- Myslivecká mluva a myslivecké tradice
Časová dotace:
- frekvence: 1x měsíčně
- délka přednášky: 2,5 hodiny
- rozsah předmětu: 1 rok
- maximální kapacita v ročníku: 33 studentů
- rozvrh
Stručný tematický plán pro jednotlivé semestry:
Zimní semestr
- Zvěřina – nejkvalitnější potravina živočišného původu. Výživová bilance ČR. Celostní výživa.
- Přídatné látky v potravinách živočišného původu: barviva, ostatní látky (NaCl,…), konzervantia, anrtioxidantia, ochucovadla, emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla
Letní semestr
- Výživová tvrzení
- Myslivecká mluva
- Myslivecké tradice
- Praktické cvičení
Změna lektora či hodinové dotace vyhrazena.