Třetí věk » Předměty » Myslivost

Myslivost

Předmět pro studenty 1. - 5. ročníku.

 

Lektor:

Josef Štýbr

 

Anotace:

  • Zvěřina - zdravý produkt z přírody
  • Přídatní látky „E-čka“ ve výrobcích ze zvěřiny
  • Myslivecká mluva a myslivecké tradice

  

Časová dotace:

  • frekvence: 1x měsíčně
  • délka přednášky: 2,5 hodiny
  • rozsah předmětu: 1 rok
  • maximální kapacita v ročníku: 33 studentů
  • rozvrh

 


Stručný tematický plán pro jednotlivé semestry:

Zimní semestr

  • Zvěřina – nejkvalitnější potravina živočišného původu. Výživová bilance ČR. Celostní výživa.
  • Přídatné látky v potravinách živočišného původu: barviva, ostatní látky (NaCl,…), konzervantia, anrtioxidantia, ochucovadla, emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla  

 

Letní semestr

  • Výživová tvrzení
  • Myslivecká mluva
  • Myslivecké tradice
  • Praktické cvičení