Třetí věk » Články » Školní rok 2011 / 2012 » Fenomén Třetí věk startuje 1. září

Fenomén Třetí věk startuje 1. září

1. září v 9:00 hodin začíná v knihovně zápis studentů do již fenomenálního projektu knihovny - Třetího věku.  Díky knihovně se i Louny staly univerzitním městem! To je jistě nadsázka, ale pro mnohé účastníky (letos již šestého ročníku) je projekt neodmyslitelnou součástí jejich života.

V červnu slavnostně program ukončili první „páťáci" a právě pro ně a jejich nové spolužáky začíná prvním ročníkem nový cyklus. Prváci nového cyklu se mohou hlásit do úplně nových předmětů - pravděpodobně lákadlem bude Evropis, který povede Věra Mirvaldová a organizačně jí bude pomáhat Dagmar Bahnerová. Předmět je koncipován tak, že se studenti během semestru seznámí se zemí, do které následně pojedou na exkurzi - v prvním ročníku se podívají do německého Berlína a polského Krakowa. Dějiny každodennosti seznámí frekventanty s tím, jak žili, oblékali se, jedli... obyčejní lidé v naší historii. Lektorem této novinky bude Ondřej Kunc. O zlomových a zásadních okamžicích naší novodobé historie bude ve Společensko-vědním semináři přednášet Michal Pehr. Literární seminář, který navazuje na seminář„ starého cyklu" začne Shakespearem a za pět let skončí Petrem Vášou, seminář povede již tradičně Dagmar Bahnerová.

Studenti se rovněž mohou přihlásit do předmětů, které se budou vyučovat napříč cykly dle úrovně znalostí a dovedností - 3 úrovně pro Angličtinu i Vědu a techniku.

Napříč se rovněž bude vyučovat Pravopis, Dokumentem ke vzdělání a nově, díky laskavé spolupráci Jitky Hofmanové a jejího fitness, dokonce Tělocvičení.

Studenti původního cyklu mohou pokračovat ve svých předmětech, představení všech předmětů a lektorů proběhne právě 1. září dle rozpisu:

9.00 - 5. ročník

10.00 - 4. ročník

11.00 - 3. ročník

12.00 - 2. ročník

14.00 - 1. ročník nového cyklu

 

Studenti se mohou zapisovat do středy 7. září.

Více informací na webové stránce Třetího věku.